Zaterdag opkomst

Tijdens de opkomsten in de zomer houden we onze activiteiten altijd op het water waarbij zeilen, roeien en wrikken de leidraad zijn met daarnaast veel leuke waterspellen! Onze waterscouting groep telt momenteel 14 leden,  deze zijn in groepjes verdeeld over 3 boten. Dit noemen wij   ”bakken” en elke bak is verantwoordelijk voor zijn eigen boot. Zo heeft iedere bak een eigen Bootsman en Kwartiermeester om te zorgen dat taken goed verdeeld worden.

In de winterperiode houden we ons oa bezig met het onderhoud van de boten, naast dit onderhoud zijn er vele  andere activiteiten die speciaal voor de winter bedoeld zijn. Bijvoorbeeld: Insignes halen voor knopen of filmen , een uitje naar het bos of de schaatsbaan etc.

Bakswedstrijden

Zeilwedstrijden, roeiwedstrijden, wrikwedstrijden, postenspellen, een groot kampvuur en nog veel meer en dat allemaal in 3 dagen tijd met 2 nachtjes kamperen!  Dit kamp is niet alleen met onze groep maar word samen met andere Scouting groepen uit de regio gehouden en is elk jaar bij een andere scoutingroep die het orgraniseert.

Zomerkamp

Elk jaar gaan we een week op zomerkamp en bedenkt de leiding weer een spetterend programma met vele wateractiviteiten die in spelvorm worden gedaan zoals zeilen, roeien, zwemmen maar ook koken, verven en een bonte avond zitten erbij! Wij proberen elk jaar de eerste of de tweede week aan te houden van de zomervakantie  zodat er zoveel mogelijk scouts mee kunnen gaan!