Bakswedstrijden 2014

Bakswedstrijden 2014 – Wat was het weer spannend! Drie dagen lang hebben onze scouts alles op alles gezet om te laten zien dat ze bij de toppers behoren van de bakswedstrijden 2014! Of dat is gelukt? Nou en of!

Met 11 scouts en 5 man leiding vertrokken we afgelopen donderdag richting Kampen,  met de Alligators onder leiding van Merijn siep en  de Reigers onder leiding van Fleur Koppers . Die donderdagavond waren de eerste wedstrijden, het wrikken. Beide bakken sloegen zich met gemak door de 2 voorrondes heen en kwamen zo samen met nog 4 anderen tegenover elkaar te staan in de finale! Ze hadden allebei een eigen tactiek, Geert talsma van de Reigers trok elke keer een sprint en haalde daarna met lange slagen de finish terwijl Merijn Siep van de Alligators juist starte in de 1e versnelling en de snelheid steeds wat opvoerde om vervolgens iedereen als een speer voorbij te gaan

Dat we gingen winnen wisten we bijna wel zeker, de vraag was alleen wie van de twee is als eerst over die streep? Het waren de Reigers die de eerste plek veroverden en de alligators kwamen als vijfde over de streep. Een mooie overwinning op de eerste dag!

De volgende dag volgden de zeilwedstrijden, door weinig wind kon je niet echt spreken over een echte wedstrijd  en behaalden de reigers een 3e + 20ste plek en de Alligators een 27e en 23ste plek. Als laatste waren zaterdag de roeiwedstrijden en hier lieten de scouts wederom zien hoe goed ze zijn! Allebei kwamen ze door de eerste ronde, waar in de halve finale de alligators werden verslagen waren de Reigers bij de top 3 en hebben ze in de finale de eerste plek weten te behalen!

Uiteindelijk zijn de reigers tweede geworden in het totaal klassement wat een mooie beker opleverde voor de bak en de Alligators kwamen op de 24ste plek! We zijn erg trots op beide bakken, door hun prestaties hebben we waterscouting giethoorn weer op de kaart gezet! Namens alle leiding bedankt voor jullie inzet en op naar volgend jaar!  Meer foto’s zijn later te vinden in het fotoalbum.