Bakswestrijden 2013

Bakswestrijden 2013

De bakswedstrijden zitten er weer op en ondanks het koude en natte weer was het een geslaagd kamp! De scouts hebben hard gestreden en hebben laten zien dat ze echte zeeverkenners zijn! De resultaten waren zelfs zo goed dat we naar de landelijke zeilwedstrijden gaan!

321320_585918464761338_2119925231_nHet thema van dit jaar was muziek en donderdagavond hebben de scouts gelijk moeten strijden voor een eigen radio. Hiervoor hebben de scouts verschillende spellen moeten spelen met als finish een echte buikschuifbaan. Vrijdag en zaterdag vonden de wedstrijden plaats. We hebben met 2 boten meegedaan, de Aligators met als bootsman Merijn Siep en de Reigers met als bootsman Fleur Koppers. Beiden hebben het erg goed gedaan tijdens de verschillende wedstrijden. Bij de zeilwedstrijden hebben de Alligators een 10e en 11e plek bemachtigd, wat super knap is aangezien het de eerste keer is voor Merijn Siep dat hij mee doet! De Reigers hebben met de zeilwedstrijden een 1e en 2e plek bemachtigd, hiermee hebben ze dan ook een ticket voor de landelijke zeilwedstrijden gewonnen! Fleur Koppers mag dus nog een keer met haar bak de strijd aangaan!

Naast de zeilwedstrijden waren er ook roeiwedstrijden, wrikwedstrijden en werd de kennis van de scouts getest op het gebied van knopen, EHBO en zeiltheorie. Vrijdagavond werd er nog een gezellig kampvuur gemaakt en hebben de scouts nog hun beste dance moves laten zien!

Gisteren is bekend gemaakt op welke plek de scouts zijn geëindigd met alle onderdelen meegerekend. De Alligators hebben een 11e plek gehaald en de Reigers een 6e plek! We zijn erg trots op de scouts en wij vonden het een super geslaagd kamp!