Lid worden

Ben jij een echte avonturier, ouder dan 9 jaar en durf jij het aan om samen met andere scouts een echte zeilboot te besturen? Kom dan een keer langs en kijk of het wat voor jou is!

Je mag vrijblijvend drie keer komen meedraaien en als het je leuk lijkt nodigen wij
jou graag uit bij onze groep! Hiervoor krijg je een inschrijfformulier mee zodat
wij jou gegevens hebben en je officieel ingeschreven kunt worden bij bij Scouting Nederland. Vervolgens word er gekeken naar een datum wanneer je samen met andere nieuwe scouts geïnstalleerd kan worden!

Waterscouting Giethoorn is een vereniging en ook bij ons word er contributie in rekening gebracht. Deze bedraagt €35,- per kwartaal.

Bij de waterscouting draagt iedereen die geïnstalleerd is een uniform. Dit wordt gedragen zodat iedereen kan herkennen dat wij één groep zijn. Ons uniform bestaat uit een blauwe blouse, een blauw/groene das en een das ring.  De blouse moet je zelf kopen en de rest krijg je van ons tijdens de installatie.

Insignes zijn badges die je kunt verdienen. Tijdens ons winterprogramma krijgen de scouts tijd om een insigne te verdienen. Er word een onderwerp gekozen en hiermee gaan de scouts zich dan een aantal weken mee bezig houden. Bijvoorbeeld een kookinsigne, de scouts moeten dan een keer boodschappen doen, koken, een recept maken en iets lekker bakken. Wanneer dit achter de rug is, krijgen de scouts van de leiding een insigne voor op hun blouse.Je hebt tientallen insignes voor verschillende speltakken.