Organisatie

Waterscouting Giethoorn is een waterwerkgroep voor jongens en meisjes met een leeftijd vanaf 9 jaar. De groep bestaat sinds 2001 en is gevestigd in Giethoorn. Onze scoutinggroep is aangesloten bij de landelijke vereniging Scouting Nederland. Onze organisatie heeft een leidingteam en een bestuur, samen vormen zij de groepsraad.

De leiding van Waterscouting Giethoorn bestaat uit 5 enthousiaste, jonge mensen. De leiding zorgt elke keer weer voor een leuk programma tijdens de opkomsten en tijdens het zomerkamp! Ons team bestaat uit Steffi Kollen, Marten Blaauwbroek, Rik Pieterz en Jidde Looijenga. Zij zijn zelf ook als jeugdlid begonnen en door de jaren heen opgeleid tot leiding. Ook hebben we een leiding in opleiding, dit is Irvin de Jong.

Binnen het team is Steffi Kollen het aanspreekpunt voor ouders. Elk lid uit het leidingteam heeft een basiscursus gevolgd. In deze cursus worden er allerlei basisvaardigheden behandeld, zoals het maken van programma’s en het omgaan met problemen binnen de groep.

De groepsraad bestaat uit alle leiding en het verenigingsbestuur. In de groepsraad worden beslissingen genomen over de speltechnische zaken binnen de groep. Het verenigingsbestuur bestaat uit: Holke Looijenga, Grietje Pieterz, Gert Schonewille en Matthijs de Vries. Het bestuur behandeld oa administratieve, financiële en juridische zaken.