Programma

In het zomerseizoen is er elke zaterdag opkomst van 9.30 tot 13.00 uur. In het winterseizoen houden we 1 keer in de 2 weken een opkomst van 09.30 tot 13.00 uur.

Tijdens de opkomsten in de zomer houden we onze activiteiten altijd op het water waarbij zeilen, roeien en wrikken de leidraad zijn met daarnaast veel leuke waterspellen! De waterscouts zeilen in lelievletten. Dit is een stalen zeilboot, van ongeveer 5,5 m lang en 1,8 m breed. Het is een veelzijdig bootje waarmee je kunt zeilen, roeien en wrikken.

[wc_divider style=”dotted” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Onze waterscouting groep telt momenteel 14 leden,  die in groepjes verdeeld zijn over 3 boten. Deze groepjes  noemen wij  ”bakken” en elke bak is verantwoordelijk voor zijn eigen boot.  Iedere bak heeft een eigen Bootsman en Kwartiermeester om te zorgen dat taken goed verdeeld worden. Door het verdelen van een speltak in bakken, leren de waterscouts samen te werken en verantwoordelijkheid te dragen.

In de winterperiode houden we ons bezig met het onderhoud van de boten! In de winter worden namelijk de boten uit het water gehaald om weer opgeknapt te worden voor het volgende jaar. Naast dit onderhoud doen we natuurlijk ook andere activiteiten zoals leuke spellen, insignes halen voor bijvoorbeeld knopen of filmen en organiseren we vaak een uitje naar bijvoorbeeld het bos, de schaatsbaan of het zwembad.